Confirmacions a Guissona

Dissabte dia 10 de maig al vespre l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació a 15 joves de la Parròquia de Sta. Maria de Guissona. Estava acompanyat pel Rector de la Parròquia i Arxiprest de l’Urgell Mitjà Mn. Ramon Balagué, i per Mn. Jacinto Cruz i Mn. David Codina.

Tot glossant les lectures del IV Diumenge de Pasqua, l’arquebisbe Joan-Enric va animar els joves confirmands a buscar sempre Jesús, que és la Porta autèntica i veritable a la qual ens cal adreçar per obtenir la Vida plena que només Déu ens pot oferir, i evitar tantes altres portes que aboquen a la insatisfacció i al fracàs personal. En aquest sentit, exhortà els joves a ser generosos i oberts davant aquelles persones egoistes i tancades que només viuen per a guanyar diners a tot preu, caient inclús en la corrupció; o els que només viuen per lligar i fruir d’un erotisme que els acaba resultant insatisfactori; o els qui només viuen per ser els millors en els estudis o en altres àmbits de la vida, oblidant els altres o aprofitant-se’m… Mons. Vives animà els joves confirmats amb la famosa màxima de Sant Joan de la Creu: “posa amor on no hi ha amor i en trauràs amor”. El màxim exponent d’aquest ideal fou Jesús, el Bon Pastor, a qui l’Arquebisbe d’Urgell proposà els joves com l’únic Amic que mai no traeix i al qui els joves sempre s’haurien d’encomanar.

A l’Eucaristia, i tot coincidint amb IV Diumenge de Pasqua, tradicionalment vinculat a la pregària per les vocacions es pregà perquè el Senyor susciti a l’Església noves i santes vocacions al ministeri ordenat, a la vida consagrada, a la vida matrimonial i al laïcat compromès, i també es tingué una pregària pels 5 adolescents morts en l’accident de trànsit d’aquell cap de setmana a Badajoz.

En finalitzar l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà als joves un exemplar del Nou Testament perquè puguin estimar i conèixer més la Paraula de Déu, i els convidà a llegir-ne cada dia un fragment.

IMG_6802 IMG_6810 IMG_6826 IMG_7004 IMG_8478

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.